μαθητών Βόλου Μαγνησία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Φουντώνει» ο… πόλεμος

0 votes
asked Feb 2, 2017 by WendellGary (240 points)
imageΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Φουντώνει» ο… πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ 2ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Μήλο της έριδος για τα δύο σχολεία, αποτελεί το σχολικό συγκρότημα του Αναύρου, όπου στεγάζεται το"

«Φουντώνει» ο… πόλεμος ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
«Φουντώνει» ο… πόλεμος

«Φουντώνει» ο… πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ 2ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Μήλο της έριδος για τα δύο σχολεία, αποτελεί το σχολικό συγκρότημα του Αναύρου, όπου στεγάζεται το 8ο ΓΕΛ Βόλου, κτίριο, που το 2ο Γυμνάσιο, θεωρεί φυσική του έδρα και επιδιώκει να μεταστεγαστεί εκεί.


 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου


 


Η διαμάχη μεταξύ των δύο σχολείων, αποτελεί ιστορία τουλάχιστον δύο ετών. Τις τελευταίες όμως ημέρες ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Αφορμή αποτελεί η επικείμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτ ροπής Παιδείας Βόλου, όπου θα συζητηθεί αίτημα του 2ου Γυμνασίου Βόλου για μεταστέγαση στο χώρο του 8ου Λυκείου Βόλου, μαζί με το 2ο ΓΕΛ της πόλης, στη συνοικία του Αναύρου.


Επί του αιτήματος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει στείλει ήδη την εισήγησή του στην επιτ ροπή παιδείας του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την οποία το 2ο Γυμνάσιο πρέπει να στεγαστεί μαζί με το 2ο ΓΕΛ Βόλου, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλου, για την ικανοποίηση του αιτήματος του 2ου Γυμνασίου Βόλου, χωρίς όμως -όπως καταγγέλλουν οι γονείς του 8ου ΓΕΛ Βόλου- να έχει λάβει υπόψη του, τις θέσεις της άλλης πλευράς.


Η διαρκής απώλεια μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, που δέχεται μαθητές από τη συνοικία του Αναύρου, που όμως είναι μακριά από τη θέση του σχολείου (εδρεύει στη Ν. Δημητριάδα μαζί με το 8ο Γυμνάσιο Βόλου) και η σύμπτυξη των τμημάτων, επανέφεραν στο προσκήνιο το αίτημα της σχολικής κοινότητας για μεταστέγαση του σχολείου, μαζί με το 2ο ΓΕΛ Βόλου, στο συγκρότημα του Αναύρου.


Στην προοπτική αυτή αντιδρά η σχολική κοινότητα του 8ου ΓΕΛ Βόλου, προβάλλοντας μια σειρά επιχειρημάτων. Τυχόν μεταστέγαση του 8ου Λυκείου στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το 2ο Γυμνάσιο, δεν θα προκαλέσει απλώς αναστάτωση σε μαθητές του λυκείου, που έχουν ανάγκη να είναι προσηλωμένοι στα μαθήματά τους. Οι αίθουσες και οι χώροι κρίνονται ακατάλληλοι για την ανάπτυξη ενός λυκείου, ενώ επιπλέον τίθεται ζήτημα άμεσης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των μαθητών του λυκείου, που έχουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και θέμα συνύπαρξης στο ίδιο προαύλιο μαθητών διαφορετικών ηλικιών.   


Οι γονείς του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκδίωξη του σχολείου τους από το συγκρότημα που βρίσκεται σήμερα. «Η βούληση του καθενός δεν μπορεί να γίνεται πράξη», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Χριστίνα Χατζάκου.


Αύριο, Τετάρτη, στις 5:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του σχολείου, <a href="http://gonis.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to Toronto Mazda Dealers Forum. Share your experiences with dealing with Mazda in the GTA and share with others the knowledge you have gained.


...